Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 833 Vizualizări

Teatrul ”A.P. Cehov” cere sprijinul publicului


Colectivul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P.Cehov” vor organiza pe 25 septembrie o acțiune de protest în sprijinul directorului său Constantin Haret, care a fost înlăturat ilegal din funcție de către Ministerul Culturii și invită cetățenii să se alăture acestei acțiuni, care va avea loc în scuarul teatrului duminică, la ora 14.00, relatează Noi.md.

Într-un mesaj video special adresat cetățenilor, actorii Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P.Cehov” au reamintit că de mai bine de trei ani cineva încearcă prin toate mijloacele să-l înlăture pe Constantin Haret din funcția de director, în perioada conducerii căruia teatrul lor preferat înflorește și a devenit cel mai vizitat din republică.

Nu înțelegem de ce teatrul Cehov încurcă Ministerului Culturii și de ce reziliază contractul de muncă cu directorul, un om care depune tot efortul în dezvoltarea și prosperitatea teatrului. Cineva vrea cu adevărat să-și facă interesele în teatru. Au o ură personală pentru Haret, nu se uită la calitățile sale profesionale și la ceea ce face pentru teatru. Aceasta ne întristează. Eu au nevoie de acest teren din centrul orașului. Vom lupta pentru casa noastră și pentru directorul nostru", au remarcat actorii.

"Noi activăm demult în teatru și încă nu am văzut o astfel de fărădelege. Întotdeauna vrem să bucurăm spectatorii, dar în aceste momente dificile, sprijiniți-ne și voi pe noi. Avem nevoie de sprijinul vostru, pentru că teatrul nu va exista nici fără noi, nici fără voi. Iar autorităților le spunem – lăsați în pace teatrul nostru, casa noastră! Nu împiedicați oamenii să muncească și să trăiască!", au subliniat artiștii.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ruseştii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
5039 locuitori

Ruseştii Noi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ruseştii Noi și Ruseştii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5039 de oameni. Satul Ruseştii Noi a fost menționat documentar în anul 1524.

Citeşte mai departe