Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 836 Vizualizări

CFM va organiza un festival dedicat Zilei Feroviarului. Ce program este planificat?


Foto: politik.md

Calea Ferată a Moldovei (CFM) a anunțat că intenționează să sărbătorească solemn Ziua Feroviarului. Evenimentele planificate, concertele, vor dura trei zile – în perioada 5-7 august.

 Compania a spus că are planificat un întreg festival. Așadar, pe 5 august, Palatul Feroviarilor va găzdui o ceremonie de premiere pentru angajații și veteranii Căii Ferate. Și în scuarul Palatului se vor organiza băuturi răcoritoare și distracții pentru copii. Seara, Geta Burlacu și alți interpreți vor evolua în fața publicului.

Și pentru sîmbătă, 6 august, este programat un concert – vor evolua DoReDos, grupuri de copii, Katy Rain și Ladushca. Iar duminică, 7 august, va avea loc un concert susținut de Dima Zhelezoglo și MC Shazam.

Totodată, la gara feroviară, pe 6 și 7 august va avea loc Ziua Ușilor Deschise. Toată lumea va putea vizita trenurile Căii Ferate din Moldova, iar seara va fi instalat acolo un proiector pentru ca oaspeții să poată viziona filme în aer liber.

 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Meşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
916 locuitori

Meşeni este un sat şi comună din raionul Rezina. Meşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Meșeni este situat la o distanță de 40 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 916. Satul Meșeni este menționat documentar la 27 aprilie 1605.

Citeşte mai departe