Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 790 Vizualizări

Svetlana Toma a prezentat publicului filmul „Poienile roșii”


Сelebra actriță, Svetlana Toma, a prezentat publicului moscovit filmul, „Poienile roșii”, care este și unul dintre primele filme realizate regretatul regizor Emil Loteanu, la studioul „Moldova Film”.

După cum a anunțat Ambasada Moldovei în Rusia, ecranizarea respectivă din anul 1966 a marcat debutul actoricesc al legendarei artiste a poporului din Republica Moldova. La eveniment au participat și diplomații Ambasadei RM.

Prin acest film, publicul a avut ocazia să facă cunoștință cu viața de zi cu zi, trăirile și relațiile personajelor expuse într-un stil poetic, inclusiv sub acompanimentul frumoaselor creații ale compozitorilor Serghei Lunchevici și Isidor Burdin, acompaniați de orchestra „Fluieraș”.

La final, Svetlana Toma a răspuns la întrebările spectatorilor despre filmările acestei pelicule, tradițiile poporului nostru, dar și despre cariera sa impresionantă.

 

 

Cuvinte cheie:

Svetlana Toma , film , Emil Loteanu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Clişcăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
204 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul Clişcăuţi se află într-o regiune de coline de cîmpie, la o distanţă de 18 km de oraşul Edineţ şi la 228 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 204 locuitori. Satul Clișcăuți a fost întemeiat în anul 1905.

Citeşte mai departe