Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 3482 Vizualizări

BBC, despre Zdob şi Zdub & Advahov Brothers: "Acești băieți sînt răspunsul la întrebarea ce înseamnă Eurovision”


Foto: eurovision.tv

"Dacă întrebarea este: ce înseamnă Eurovision?, răspunsul este - acești băieți.

Acest lucru este menționat în tweet-ul BBC Eurovision cu privire la prestația trupei Zdob și Zdub & Advahov Brothers, relatează Noi.md.

Trebuie remarcat faptul că formația moldovenească etno-rock Zdob și Zdub a stabilit o realizare importantă și a intrat în Cartea Recordurilor Eurovision, fiind singura trupă din întreaga istorie a acestui concurs care a ajuns de trei ori în finala Eurovision în trei decenii diferite.

În plus, evoluția artiștilor noștri face parte din Top-3 cele mai vizionate momente din prima semifinală a Eurovision 2022. Sala "a explodat" în timpul prestației moldovenilor. Videoclipul postat pe YouTube a cîștigat deja peste 400 de mii de vizualizări.

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cuhureştii de Jos

Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1835 locuitori

Cuhureştii de Jos este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cuhureștii de Jos și Țipordei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Florești și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Cuhureştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1437.

Citeşte mai departe