Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 810 Vizualizări

O tînără pictoriță din Bălți transformă hainele în opere de artă


Foto: ADR Nord

Victoria Balica, o tînără pictoriță din Bălți, care transformă hainele în opere de artă, este protagonista unui nou spot elaborat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în cadrul proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA), prin sînt promovate realizările tinerilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în industriile creative, transmite moldovenii.md cu referire la moldpres.md.

Bălţeanca este pasionată de pictură încă din copilărie. Visul i s-a îndeplinit odată cu absolvirea Facultății de Arte Plastice a Universității „Ion Creangă" din Chișinău.

“Celor care vor să-și transforme hobby-ul sau visul într-o sursă de venit, le recomand, întîi de toate, să nu le fie frică, să facă totul pas cu pas. Fiecare pas este o cale spre succes, în pofida oricăror dificultăți. Dificultăți oricum vor fi, dar este mai bine să încerci, să tinzi spre realizarea viselor tale decît mai tîrziu să regreți că nu ți-ai îndeplinit dorințele”, afirmă Victoria Balica.

Industriile creative, denumite și industrii culturale sau domenii ale economiei creative, vizează tot ceea ce este produs prin intermediul creativității artistice și științifice și intră în circuitul economic, produce valoare, generează venituri publice prin taxele și impozitele plătite, creează locuri de muncă și profit, ajută la dezvoltarea regională și națională.

Proiectul urmărește să îmbunătățească condițiile inovatoare pentru industriile creative, economiile urbane și revitalizarea urbană în regiunea Dunării, să dezvolte capacități și să încurajeze cooperarea tuturor actorilor și părților interesate. În total, 22 de parteneri din șapte țări sînt implicați în implementarea proiectului, printre care ADR Nord și Primăria municipiului Bălți.

Cuvinte cheie:

pictorița , Balti , transformare , haine

Localităţile Moldovei şi diasporei

Prioziornoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1986
Populația:
334 locuitori

Prioziornoe este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 103 km de Chișinău. Populaţia satului Prioziornoe alcătuia 334 de oameni în anul 2000. Satul Prioziornoe a fost înființat în anul 1986.

Citeşte mai departe