Mergi spre compartimentul: Cultura
19 februarie 2022, 13:30 Cultura views 2048
O moldoveancă a cucerit publicul și juriul unui concurs din România
19 februarie 2022, 13:30 Cultura views 2048

O moldoveancă a cucerit publicul și juriul unui concurs din România

O fetiță de doar opt ani, opriginară din Republica Moldova, a reușit să uimească publicul și juriul unui concurs de talente din România.

Martina Meola locuiește în Chișinău. Micuța a declarat că s-a născut în Milano, după ce mama sa, plecînd în Italia, l-a cunoscut pe tatăl Martinei. Când fetița avea patru ani, aceștia s-au mutat în Republica Moldova. Aici, Martina a început să își dezvolte pasiunea pentru artă.

La vârsta de 5 ani și 9 luni, Martina a început să studieze pianul. Mai mult, fetița cântă și cu vocea, recită poezii și frânturi de limbă. Pe scena vestitului concurs din țara vecină, Martina a atras atenția de cum a pășit pe scenă. Îmbrăcată într-o rochie roz, de basm, concurenta a mărturisit că își alege ținutele în funcție de compozițiile muzicale pe care le interpretează.

În cadrul concursului de aseară, mica artistă a cîntat la pian un colaj de compoziții semnate de Frederic Chopin, compozitor din perioada romantismului. La sfârșitul recitalului, toată sala s-a ridicat în picioare.

Adevărata surpriză a venit din partea prezentatorilor show-ului. Smiley și Pavel Bartoș au apăsat butonul Golden Buzz, trimițând-o pe Martina direct în semifinala concursului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.