Mergi spre compartimentul: Cultura
17 octombrie 2021, 10:30 Cultura views 1936
Expoziție de pictură la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene
17 octombrie 2021, 10:30 Cultura views 1936

Expoziție de pictură la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o expoziție temporară de pictură cu lucrări semnate de artistul plastic Vladimir Palamarciuc, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, transmite IPN.

„Ne dorim să sporim vizibilitatea culturii naționale și să contribuim la afirmarea rolului culturii în procesul de construire și consolidare a imaginii Republicii Moldova în străinătate. Astfel, ministerul de externe găzduiește următoarele 4 luni o expoziție de pictură a artistului plastic Vladimir Palamarciuc. Vom continua vernisarea în cadrul spațiilor publice ale ministerului și ambasadelor noastre în exterior și altor pictori originari din țara noastră și diasporă în strînsă cooperare cu instituțiile de cultură din țară", a menționat ministrul de externe, Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al instituției.

Lucrările lui Vladimir Palamarciuc fac parte din colecțiile publice ale Muzeului Național de Artă al Moldovei, Centrului de Cultură George Apostu, Bacău, Romînia, Muzeului Județean din Buzău, Romînia, dar și colecții private din mai multe state. Artistul este distins cu multiple premii naționale și internaționale.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

expoziție , MAEIE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.