Mergi spre compartimentul: Cultura
06 iulie 2021, 13:45 Cultura views 2463
Festivalul Internațional de Dansuri Populare „Ștefan cel Mare”, la cea de-a cincea ediție
06 iulie 2021, 13:45 Cultura views 2463

Festivalul Internațional de Dansuri Populare „Ștefan cel Mare”, la cea de-a cincea ediție

Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Populare „Ștefan Cel Mare” s-a desfășurat la Tohatin în perioada 2-4 iulie, fiind organizat de Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” și A.O. Centrul pentru Cooperarea Tinerilor.

Peste 80 de dansatori au evoluat în fața publicului din Comuna Tohatin, fiind invitate colective din Ialoveni și invitații speciali din Cernăuți.

În scenă au evoluat Ansablurile Botnișoara (Costești), Bucuria (Cernăuți) și Vatra (comuna Tohatin) cu 3 generații de dansatori.

În cadrul Festivalului au evoluat și soliștii Ansamblurilor Vatra – Marinela Ciorbă și Bucuria – Sergiu Reabco.

Acest eveniment a inclus și alte activități, precum depunere de flori la monumentul Voievodului Moldovei Ștefan Cel Mare, un flashmob al dansului popular în parcul Ștefan Cel Mare, excursie pentru oaspeții din Ucraina în centrul istoric al Chișinăului, precum și la Orheiul Vechi.

Festivalul Internațional de Dansuri Populare „Ștefan Cel Mare” se desfășoară tradițional în Tohatin, în cadrul campaniei naționale Iubesc Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Festival , Dansuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.