Mergi spre compartimentul: Cultura
21 aprilie 2021, 11:00 Cultura views 2321
Opinie: Prin pierderea monumentelor, noi ne pierdem identitatea națională
21 aprilie 2021, 11:00 Cultura views 2321

Opinie: Prin pierderea monumentelor, noi ne pierdem identitatea națională

Prin pierderea monumentelor istorice, noi pierdem și identitatea națională, pentru că ea este multilaterală și unește Occidentul și Estul, istoria veche de secole a țării noastre.

Această opinie a fost exprimată de către președintele Consiliului Coordonator al Conaționalilor ruși, Alexei Petrovici, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova, informează Noi.md.

 "De atîția ani noi nu reușim să ne împăcăm, divizîndu-ne artificial în ruși, români, în cei care votează pentru cineva sau împotriva cuiva. Dar ne-am putea baza și pe lucruri umanitare precum păstrarea monumentelor. De exemplu, la noi apare întrebarea dacă trebuie de restabilit monumentul lui Serghei Lazo, dacă el a fost un erou al Războiului Civil sau nu, dar în Rusia nimeni nu contestă acest lucru, și zeci de monumente ale lui Lazo se află în Extremul Orient și în alte regiuni din Rusia, au fost create muzee ale lui Lazo, multe străzi sînt numite în cinstea sa, ca o persoană care a dat dovadă de fermitate în apărarea intereselor sale, a idealurilor", a spus Alexei Petrovici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

monument , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
879 locuitori

Albina este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereni, Albina și Fetiţa. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de oameni. Satul Albina a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.