Mergi spre compartimentul: Cultura
25 august 2020, 12:30 Cultura views 3845
În Moldova se desfășoară selecția pentru noul proiect
25 august 2020, 12:30 Cultura views 3845

În Moldova se desfășoară selecția pentru noul proiect "Puterea dansului. Drum copiilor" (Video)

În Moldova se desfășoară selecția pentru înregistrarea la cel de-al doilea sezon al proiectului Republican de dans pentru copii "Puterea dansului. Drum copiilor” (Сила танца. Детям дорогу), transmite Noi.md.

Proiectul este unic prin faptul că la acesta vor participa cei mai talentați copii din toate colțurile Moldovei. Finaliștii vor lupta pentru titlul de cel mai bun dansator (dansatoare) al țării. Copiii vor putea să-și descopere posibilitățile unice în domeniul coregrafiei, actoriei în fața publicului larg. În proiect au fost implicați cei mai buni coregrafi din țară și dansatori profesioniști. Evuluările tuturor participanților vor fi apreciate de un juriu profesionist, competent.

După cum a menționat co-producătoarea proiectului "Puterea dansului. Drum copiilor" Angelina Julev, acum are loc castingul pentru înregistrarea emisiunii televiziune a acestui proiect.

Ea și-a exprimat recunoștința față de partenerii care, în pofida unui an dificil, au susținut proiectul "Puterea dansului. Drum copiilor" și a fost posibil tot ceea ce demonsterează copiii pe scenă.

Angelina Juleva a spus că în acest an organizatorii au primit un pic mai puține cereri decît anul trecut - doar 980, deși au așteptat aproximativ 2000. Acest lucru se datorează, în primul rînd, faptului că multe colective din țară nu au făcut repetiții, iar copiii nu au fost pregătiți pentru concurs.

Potrivit ei, pentru a respecta toate normele, organizatorii au organizat precastinguri și au ales copii din colectivele în întreaga țară și deja cei mai buni au fost invitați la 2 zile de filmări televizate.

"Sperăm foarte mult că îi vom alege pe cei mai buni, cei mai uimitori și talentați copii din republica noastră. Împreună cu întreaga echbipă dorim să mulțumim celor doi parteneri: Centrul Rus de știință și cultură - Rossotrudnicestvo și "FinComBank", care ne-au întins o mînă de ajutor și ne-au susținut proiectul tuturor copiilor țării. Sperăm că acest sezon va arăta rezultate remarcabile și toată lumea va fi mulțumită", a subliniat ea.

"Ne bucurăm că am contribuit la acest proiect minunat, deoarece "Puterea dansului" a demonstrat că este o platformă care oferă posibilitatea celor mai talentați și talentați copii din Moldova de a se realiza ", a menționat directorul Centrului Rus de știință și cultură, Andrei Kibiriev.

"Știm că Moldova este bogată în talente și, desigur, sperăm că acea experiență și acele cunoștințe pe care le vor acumula copiii în perioada de participare la concurs le vor fi de mare ajutor în activitatea lor de creație ulterioară", a subliniat directorul "Rossotrudnicestvo", dorindu-le tuturor, în numele centrului rus, mult noroc și emoții de neuitat.

Trebuie remarcat faptul că portalul Noi.md este partenerul media al proiectului ”Puterea dansului. Drum copiilor”.

Sursa: noi.md  

Cuvinte cheie:

Dansuri , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.