Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Cultura

eye 13305 Vizualizări

Ecaterina Popescu – poeme țesute cu dor (Foto)


Costumul tradiţional moldovenesc este un certificat de înaltă iscusinţă şi pricepere, este un etalon de frumuseţe, care posedă un limbaj de comunicare a unor tradiţii străvechi, o mărturie vie a unui proces de creaţie în masă.

 Costumele populare confectionate la înterprinderea meșteșugărească „RusticArt" sub supravegherea doamnei Popescu sunt un etalon în păstrarea portului tradițional. Croiul comod și elegant al pieselor vestimentare confectionate în centrul meșteșugăresc al doamnei Popescu, materialul din care sunt realizate acestea, calitatea lor (pînza topită tradițional, ce păstrează temperatura corpului), broderia încîntătoare ne determină să aruncăm ochii cu fascinație asupra acestor lucruri.

În întreprinderea meșteșugărească „RusticArt", se confectioneaza toate piesele din costumul popular moldovenesc: ii și catrințe femeiești de o eleganță și un rafinament excepțional, cămăși bărbătești naționale, brîie țesute din lînă atît pentru femei, cât și pentru bărbați, opinci, ițari dar și pantaloni pentru instrumentiști și dansatori de dansuri populare naționale, bundițe tradiționale.

Pentru a descoperi colecția de piese vestimentare a întrerpinderii „RusticArt", vă îndemnăm să vizitați pagina de Facebook a meșteriței și site-ul internet a întreprinderii.

Telefon 1: (+373) 69 347 472

Telefon 2: (+373) 235 71 556

Meșter popular

Clișova Nouă, r-nul Orhei

Email: info@rusticart.md

Site web: www.rusticart.md

Facebook: @Ecaterina Popescu 

 

Cuvinte cheie:

meșter , costum popular , Meșteșug

Localităţile Moldovei şi diasporei

Budăi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
397 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Step-Soci, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Orhei şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Budăi a fost înființat în anul 1908.

Citeşte mai departe