Mergi spre compartimentul: Istoria
22 iunie 2021, 11:30 Istoria views 1973
Adevărul despre Al Doilea Război Mondial (VIDEO)
22 iunie 2021, 11:30 Istoria views 1973

Adevărul despre Al Doilea Război Mondial (VIDEO)

Pe site-ul moldovenii.md sînt disponibile materiale în două limbi: moldovenească și rusă - primele cinci mici discuții și mini-lecții, lansate în Republica Moldova în cadrul noului proiect online "Adevărul despre Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945", sînt despre cele mai importante momente și etape ale Marelui Război al poporului sovietic împotriva cotropitorilor fasciști.

Acest proiect este implementat la inițiativa Centrului rus de Știință și Cultură din Republica Moldova, Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova și Comitetul Național de Coordonare "Pobeda" și are menirea de a da răspunsuri la toate întrebările despre ce s-a întîmplat în cele 1418 teribile și grele zile și nopți de război al poporului sovietic împotriva cotropitorilor fasciști din Germania Nazistă, care au atacat URSS la 22 iunie 1941, și de ce istoricilor europeni le place atît de mult să falsifice astăzi istoria celui de-al Doilea Război Mondial și a Marelui Război pentru Apărarea Patriei, transmite Noi.md.

Prezentatorul proiectului este Boris Șapovalov, doctor în filosofie, istoric și politolog.

Primele cinci mici discuții și mini-lecții plasate pe site-ul moldovenii.md în două limbi, sînt dedicate următoarelor teme:

Discuția 1. De ce este falsificată istoria celui de-Al Doilea Război Mondial și a Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
Discuția 2. Despre motivele și scopurile invaziei fasciste în Uniunea Sovietică în iunie 1941.
Discuția 3. Ziua Victoriei este o sărbătoare cu lacrimi în ochi. Prețul Victoriei.
Discuția 4. Eroii pămîntului moldovenesc.
Discuția 5. Adevărul despre Acordul de la Munchen din 1938 și mitul despre pactul Molotov-Ribbentrop din 23 august 1939.

În continuare vor fi publicate și alte materiale pe următoarele teme:

Discuția 6. Cine a luptat împotriva Uniunii Sovietice în Marele Război pentru Apărarea Patriei?
Discuția 7. Invazia naziștilor în Uniunea Sovietică. Fapta eroică a grănicerilor.
Discuția 8. Cartea "1941. Invazia. Materiale cu ocazia aniversării a 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
Discuția 9. Mituri despre "generalul Moroz" și adevărul despre motivul pentru care Uniunea Sovietică a cîștigat războiul împotriva fascismului.
Discuția 10. Principalul factor al Victoriei - eroismul în masă al poporului sovietic.
Discuția 11. Adevăr și minciună despre eroismul și soarta eroului Uniunii Sovietice Anatolie Ovcearenko.
Discuția 12. 22 iunie - Ziua comemorării și al doliului.

Cuvinte cheie:

război , lecție , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
450 locuitori

Merenești este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 1989, populaţia satului constituia 450 de oameni. Satul Merenești a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.