Mergi spre compartimentul: Strategia de dezvoltare
14 iunie 2022, 14:15 Strategia de dezvoltare views 1667
În capitala Moldovei va fi discutat proiectul Strategia de dezvoltare a turismului din Chișinău
14 iunie 2022, 14:15 Strategia de dezvoltare views 1667

În capitala Moldovei va fi discutat proiectul Strategia de dezvoltare a turismului din Chișinău

În capitala Moldovei sînt organizate consultări publice cu privire la Proiectul Strategia de dezvoltare a turismului municipiului Chișinău.

După cum a anunțat primarul general Ion Ceban, Strategia de dezvoltarea a turismului municipiului Chișinău reprezintă un document complex elaborat în scopul identificării potențialului turistic, istoric, uman, social și economic, precum și a oportunităților de dezvoltare turistică a municipiului pentru perioada 2022-2026.

Au fost definitivate cîteva obiective strategice, printre care: sustenabilitatea pe termen lung a intervențiilor și investițiilor, pentru transformarea eficientă a economiei turistice a orașului într-o atracție turistică importantă; protecția și dezvoltarea coerentă a capitalului municipiului în ceea ce privește natura, ecosistemele, dezvoltarea demografică și urbană în toate zonele cu potențial de dezvoltare turistică și dezvoltarea diferitor parteneriate.

Primăria a invitat toate părțile interesate la implicare activă prin prezentarea propunerilor, care urmează a fi transmise pînă la data de 27 iunie 2022, ora 17:00, în format electronic, la adresa de e-mail: mailto:turism.dgect@cmc.md.

Persoana responsabilă de recepţionarea recomandărilor: Irina Popa, specialist principal, Secția dezvoltare turism în cadrul Direcției, tel. de contact: (022)-21-09-30.

Reamintim că în luna februarie curent au fost lansate discuțiile publice de inițiere pe marginea Strategiei de dezvoltare a turismului ,,Chișinău – capitală turistică 2022-2026”.

Documentul strategic a fost elaborat de echipa Direcției generale economie, comerț și turism, cu suportul echipei Asociației Naționale de Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM), cu implicarea subdiviziunilor structurale ale municipalității și a experților din domeniul arhitecturii urbane, istoriei, reprezentanților mediului de afaceri.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.