Mergi spre compartimentul: Noi, moldovenii
31 octombrie 2018, 10:05 Despre limba moldovenească views 14971
Academia Română a recunoscut limba moldovenească (Doc)
31 octombrie 2018, 10:05 Despre limba moldovenească views 14971

Academia Română a recunoscut limba moldovenească (Doc)

În zilele noastre, cu părere de rău, se poate auzi, foarte des, spunîndu-se cu ironie că limba moldovenească a fost inventată de Stalin/bolșevici, în perioada URSS.

Mulți chiar cred cu tărie în prostia dată, fără să observe miile de menționări ale limbii moldoveneşti încă din secolul al XVI-lea. E paradoxal faptul că oamenii, care scriu această prostie pe rețelele de socializare, după cum înțelegem, au acces direct la Internet, dar le este greu, în acelaşi timp, să verifice faptul existenței limbii moldovenești.

Ca să nu fiţi prostiţi "din ochi", haideţi să examinăm, de exemplu, primele 20 de cărți ale publicaţiei noastre săptămînale cu cărți editate în România în secolele XIX-XXI, inclusiv cărțile editate sub egida Academiei Române, în care direct și indirect este recunoscută limba moldovenească.

Sursa: Moldova 1359

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
44 locuitori

Semionovca este un sat din cadrul comunei Mingir, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 44 de locuitori. Satul Semionovca a fost întemeiat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.