Rusu Kătălina

S-a născut la 22 februarie 1989 la Chișinău, Republica Moldova. Muzica, cîntecul au pasionat-o de mică, astfel participă la toate serbările de la grădiniţă, apoi de la şcoală şi deşi se mai ocupa şi cu gimnastica artistică, reuşeşte să îmbine armonios toate pasiunile şi să înveţe bine. A absolvit Liceul de Limbi Moderne şi Tehnologii Informaţionale „Socrate". A mai avut o pasiune, pe care a transformat-o în profesie ‒ cea de a fi model, Kătălina a absolvit Școala de Fotomodele și Actori pentru Publicitate.

Primul său clip la piesa „Sparky Lady" a fost lansat în anul 2009, tot cu această piesă participă la preselecția națională a concursului „Eurovizion-2009". La fel în anul 2009 se învredniceşte de premiul naţional „Şlagărul Anului"

În anul 2010 Kătălina Rusu absolveşte Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea Relaţii Internaţionale, iar în 2011 ‒ și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, facultatea ‒ Management Artistic și Culturologie.

Kătălina Rusu se numără printre finaliştii Festivalului Internațional „Hello Jurmala" (Letonia). A participat la numeroase concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

În prezent lucrează la Palatul Național în calitate de asistent de regizor.

Settlements of Moldova and Diaspora

Bulboaca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
5095 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi şi la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populația satului constituie 5095 de oameni. Satul este atestat documentar în anul 1711 cu denumirea de Bulboaca Tătărască.

Read more