Panuța Dorin

Dorin Panuța s-a născut la 12 februarie 1991 în Chișinău, Republica Moldova. A copilărit în or. Sîngera.

Debutul său scenic a coincis cu înmatricularea în clasa întîi, astfel cînd toţi copiii mai gustau din vacanţa care le rămăsese, Dorin repeta de zor piesa, pe care urma să o cînte la careul şcolii. Absolveşte  9 clase la Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun" din orăşelul de baştină, paralel, timp de 4 ani a studiat şi la Şcoala de Arte Plastice Pentru Copii „A. V. Şciusev”. A ales să-şi lege destinul de muzică, astfel pentru a-şi realiza visul, studiază la Colegiul Republican de Muzică „Ştefan Neaga”. Ca apoi să-şi dorească şi studii superioare în domeniul muzicii şi a dreptului, astfel devine student la „Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice”, Facultatea Canto Popular, precum şi la Universitatea de Stat, Facultatea de Drept.

A participat la mai multe concursuri muzicale. A fost remarcat şi apreciat la justa-i valoare, fiindu-i acordat Premiul Mare la proiectul postului de televiziune “Noroc TV” - “3 Minute de Noroc”. Acest proiect a constituit pista de lansare a lui Dorin, croindu-şi astfel drumul spre imprimări la studiourile „Music Master”, pentru a se putea lansa pe scena muzicală a republicii. În anul 2010 participă la Gala „Potcoava de Aur", colaborînd cu formaţia Alex Calancea Band.

În anul 2012 lansează primul său videoclip la piesa „De dorul tău”, cu care a participat, de altfel, şi la preselecția națională pentru concursul Eurovision 2012.

În prezent Dorin Panuţа îşi continuă studiile, apare des în scenă în calitate de prezentator la diverse manifestaţii studenţeşti şi bineînţeles îşi urmează visul legat de muzică, transformîndu-l treptat în realitate.

Settlements of Moldova and Diaspora

Trifăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1005 locuitori

Trifăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Trifăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1005 oameni. Satul Trifăuţi a fost menționat documentar în anul 1620.

Read more