Matveev Alexandru

Matveev Alexandru - regizor, scenarist.

Născut la 23 februarie 1917 în oraşul Bender, Republica Moldova. A absolvit Universitatea de la Iaşi, Facultatea de Drept. A lucrat la studioul „Moldova-film” în calitate de director adjunct, apoi director şi asistent de regizor al filmelor artistice.

A decedat în anul 2004.

Filmografia (regizor):
„Monolog”, 1967 - documentar -  scenarist şi regizor în colaborare,
„Noi - bărbaţii”, 1969 - documentar în colaborare,
„Profilaxia bucuriei”, 1975 - film de popularizare a ştiinţei,
Andrei Lupan”, 1976 - film educativ,
„Brigăzile complexe de calitate superioară”, 1977 - film de popularizare a ştiinţei,
„Lirica social-filosofică în creaţia lui Eminescu”, 1978 - film educativ,
„Pădurea va înflori şi în casele voastre”, 1979 - film de popularizare a ştiinţei,
„Copii şi animalele”, 1979 - film de popularizare a ştiinţei,
„Pregătirea pentru naştere”, 1979 - film de popularizare a ştiinţei,
„Filmul şi spectatorul”, 1981 - documentar,
„Legăturile literare moldo-ruse”, 1980 - film educativ,
„Creaţia artistică a lui Petre Cruceniuc”, 1981 - film educativ,
„Alimentaţia copiilor”, 1985 - film de popularizare a ştiinţei.

Settlements of Moldova and Diaspora

Schinoșica

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
113 locuitori

Schinoșica este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 113 oameni. Satul Schinoșica a fost menționat documentar în anul 1859.

Read more