Berlinskaia Lucia

Berlinskaia Lucia – pictor de animaţie.

S-a născut la 17 aprilie 1962 la Chișinău. A absolvit şcoala medie în anul 1962. A lucrat pictor de animaţie la studioul cinematografic „Moldova-film” din anul 1981 pînă în anul 1985.

Filmografia:
„Viforul negru”, 1981,
„Guguţă - căpitan de corabie”, 1981,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească”, 1982,
„Bătut din întîmplare”, 1982,
„Două izvoare”, 1982,
„Noaptea de Revelion”, 1982,
„Măturătorii veseli”, 1984,
„Povestea de zăpadă”, 1985.

Settlements of Moldova and Diaspora

Veveriţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
194 locuitori

Veveriţa este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Satul Veveriţa este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Ungheni şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 194 de oameni. Satul Veveriţa a fost întemeiat în anul 1925.

Read more