Viorelia Lesnic (Viorellya)

Viorelia Lesnic (Viorellya) - interpretă.

S-a născut pe 21 martie 2001.

A studiat pianul și canto la Școala de Muzică, or. Briceni. A debutat în anul 2018 cu single-ul „Dezvăluie-mi universul".

Cîntă în 3 limbi: moldovenească, rusă și engleză.

Este laureată a mai multor concursuri muzicale naționale. Pe parcursul activității sale artistice a înregistrat 4 melodiii urmate de un succes remarcabil în 11 țări ale lumii. Prima sa apariție la un post de televiziune internațional a fost: „Neatza cu Răzvan și Dani, Antena 1, România cu melodia: „Ms. Saxobeat". Melodia sa „Sînt bolnavă de iubire", s-a ținut în top 40 al postului de radio „Tvoeto Radio", din Bulgaria, 4 săptămîni.

Settlements of Moldova and Diaspora

Floreşti

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Read more