Section filter

Cozaru Nelly

Nelly Cozaru a absolvit în anul 1985 Şcola ”B. V. Şciukin” din cadrul „Teatrului Vahtangov”. Tînăra actriţă făcea parte din al doilea studio moldav care a absolvit  Şcoala Teatrală „B. V. Şciukin”. După reîntoarcerea la Chișinău Nelly Cozaru a lucrat o perioadă de timp la Teatrul „Luceafărul”. Actriţa face parte din echipa care a pus bazele Teatrului „Eugen Ionesco”, activînd timp de opt ani în cadrul acestuia şi avînd o frumoasă carieră actoricească.

Apoi devine actriţă liberă, o perioadă activează în Teatrul Național „Mihai Eminescu”, participînd totodată la diverse proiecte teatrale. Nelly Cozaru de 10 ani predă studenţilor „Arta Actorului”  la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, fiind şef de catedră şi conducător de curs.

Settlements of Moldova and Diaspora

Gaidar

Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
4525 locuitori

Gaidar este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Gaidar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4525 de oameni. Satul Gaidar a fost menționat documentar în anul 1813.

Read more