Rîbac Semion

Semion Rîbac - critic şi traducător.

S-a născut în 1930 în Chişinău. A absolvit Universitatea de stat din Chişinău (facultatea de litere). Începînd cu anii 50 sec.XX sa angajat activ în studierea procesului literar, artelor teatrale şi cinematografice, publicînd recenzii la cărţi, spectacole şi filme, în presa de limba rusă "Sovetscaia Moldavia", "Molodioj Moldavii", "Vecernii Chişiniov", în revistele "Dnestr", "Codrî", "Octeabri", "Gorizont". A scris despre creaţia lui Kiril Covaldji, Nicolai Savostin, Semion Pasico, scriitorii moldoveni Ion Druţă, Emelian Bucov, Andrei Lupan, Djorje Meniuc, Ion C. Ciobanu, Gh. Malarciuc. Pentru studioul "Moldova-film" a trădus scenariul lui Gheorghe Malar­ciuc "Viscolul roşu" - ecranizarea romanului "Badea Cozma".

A activat în calitate de redactor la Editura de stat a Moldovei "Cartea moldovenească" şi-n secţia de critică la revista "Codru". Din opere literare scrise de S. Rîbac am putea menţiona "Ascultînd timpul" (1969), "La izvorul personalităţii" (1972), "Flacăra de nestins al sufletului" (1976). Este membru Uniunii scriitorilor din URSS şi Moldova.

Settlements of Moldova and Diaspora

Valea Nîrnovei

Statut:
Sat
Populația:
355 locuitori
Prima atestare:

Valea Nîrnovei este un sat din cadrul comunei Ciutești, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni.

Read more