Section filter

Iușko Gherman

Gherman Iușko – actor de teatru şi cinema. Artist emerit din Federaţia Rusă.

S-a născut la 21 ianuarie 1941 în or. Cita, Rusia. A absolvit Școala-studio de pe lîngă Teatrul Academic de Artă din Moscova (MHAT) în 1965 (atelierul lui V.N. Markov). După absolvirea acesteia, a activat timp de patru ani la Teatrul „Sovremennik". În 1969 s-a transferat la Teatrul Armatei Sovietice. A fost căsătorit cu actriţa Alina Pokrovskaia. A decedat în noiembrie 2010, la 69 de ani.

Activitatea teatrală și-a început-o în rolul lui David Vasiliev, în spectacolul „Cîndva, demult", cu regizorul A.D. Popov, la Teatrul Armatei. Cele mai importante roluri în acest teatru au fost: Carandîşev – în spectacolul „Fata fără zestre" de A.N. Ostrovski, Ricaredo – în „Profesorul de dans", Ptiţîn – în spectacolul „Idiotul" de F.M. Dostoevski. În cinematografie a debutat în 1960, în rolul lui Timka din serialul „Aghiotantul Excelenţei Sale".

Aici 1-a văzut şi apreciat regizorul de la „Moldova-Film" Vasile Pascaru, care 1-a filmat într-un rol secundar în filmul „Riscul".

Iușko s-a mai produs și în alte seriale cu detectivi – „Ancheta o duc cei mai buni", „Mercedesul scapă de urmărire", „Se caută un criminal periculos" etc. Totuși teatrul i-a adus mai multă satisfacţie.

Settlements of Moldova and Diaspora

Grimăncăuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Read more