Ciob Nadejda

Nadejda Ciob – monteză.

Născută la 11 iulie 1951 în satul Sadaclia, raionul Basarabeasca, Republica Moldova. A absolvit Institutul Pedagogic de Stat din Chişinău „I. Creangă" în anul 1975. Pînă să obţină studiile superioare, însuşise profesia de lăcătuş. La studioul „Moldova-film" a fost angajată în anul 1969, la început în calitate de ucenic, apoi odată ce a însuşit profesia de monteză, ca să ajungă specialist cu cea mai înaltă calificare. A activat în cinematografia moldovenească pe parcursul unui sfert de secol. Din anul 1990 a început să activeze ca liber-profesionistă. Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Ion Druţă acasă", 1989, documentar „Telefilm-Chişinău",

„Codrii", 1989, scurtmetraj documentar,

„Moş Ion în cosmos", 1990, artistic scurtmetraj,

„Moara", 1991, documentar,

„Polobocul", 1992, artistic scurtmetraj studioul „Bucium",

„Polobocul", 1992, artistic scurtmetraj studioul „Bucium",

„Ard jucăriile", 1992, documentar,

„Visurile copilăriei", 1994, documentar.

Settlements of Moldova and Diaspora

Căuşeni

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1455
Populația:
17757 locuitori

Căuşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Căuşeni. Situat în sud-estul Republicii Moldova la 83 km de Chișinău, oraşul este traversat de rîul Botna şi afluentul lui, Lunguţa. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 17757 de locuitori. Se presupune că prima atestare documentară a localităţii, datează din 1455. 

Read more