Tcacenco Tamara

Tamara Tcacenco – asistent-inginer de sunet.

Originară din satul Doneţk, raionul Ceacşin, Belorusia. Studii medii de specialitate: „inginer de sunet ". A activat la studioul „Moldova-film" în calitate de asistent-inginer de sunet timp de 30 de ani şi 10 ani la alte studiouri. Membră a Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia

„Moldova-film" (filme artistice):

„Insula vulturilor", 1961,

„Armaghedonul", 1962,

„Călătorie în aprilie", 1962,

„Aşteptaţi-ne în zori", 1963,

„Ultima noapte în rai", 1964,

„Fugit de sub exortă", 1965,

„Gustul pîinii", 1965,

„Poienele roşii", 1966,

„Serghei Lazo", 1967,

„A iubi", 1968,

„Această clipă", 1968,

„Acuzaţi de omor", 1969,

„Viscolul roşu", 1971,

„Ultimul haiduc", 1972,

„Podurile", 1973,

„Bărbaţii încărunţesc devreme", 1974,

„Durata zilei", 1974,

„Nimeni afară de tine", 1976,

„Rădăcinile vieţii", 1977,

„Trînta", 1977,

„Cetatea", 1978,

„Suspectul", 1978,

„Marele război mic", 1980,

„Femeia în alb", 1981,

„Istoria unui galben", 1983,

„Cale întoarsă nu există", 1983,

„Pichetul liniştit", 1985,

„Un autobuz singuratic în ploaie", 1985,

„Tunul de lemn", 1986,

„Cursa", 1989,

„Codrii", 1991-1993, 7 episoade;

Alte studiouri:

„Găoacea", 1990, „Fenix-M",

„Un tren spre California", studioul „Favorit" SPL, 1992,

„Călugărul negru", Chişinău „Flux", 1994,

„Patul lui Procust", „Flux Film Company", 1996,

„Tangoul fatal", „Profilm Company", 1996,

„Killer", „Profilm Company", 1998,

„De şapte ori măsoară", „Iu. Muzica", 2003.

Settlements of Moldova and Diaspora

Semionovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
44 locuitori

Semionovca este un sat din cadrul comunei Mingir, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 44 de locuitori. Satul Semionovca a fost întemeiat în anul 1930.

Read more