Lazarev Eduard

Lazarev Eduard Leonid − compozitor. Artist al Poporului din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (1978), Laureat al Premiului de Stat din RSSM (1966).

Născut la 19 decembrie 1935 în Sverdlovsk (acum Ecaterinburg). A absolvit Conservatorul de la Moscova (clasa compoziţie a profesorului S. Bogatîrev − 1959), în 1973-1981 a fost membru al Consiliului Editorial pe lîngă Comitetul de Stat al Cinematografiei (Goskino) al RSSM. Autorul muzicii mai multor filme moldoveneşti.

Filmografia:

Insula vulturilor” (1961),

Călătorie în aprilie” (1962),

„Colaboratorul CC” 1963, „Mosfilm”,

„Strada− recepţie” (1963),

Ultima lună de toamnă” (1965),

„Cîntec despre Moldova” (1967, „Тelefilm-Chișinău”) – film-concert,

Cavalerul viselor” (1968),

Acuzaţi de omor” (1969),

„Ofiţerul în rezervă” (1971),

Ultimul haiduc” (1972),

Dimitrie Cantemir” (1973),

Melodia” (1973) – film în desen animat,

„Scara” (1973– film în desen animat,

„Elegia” – film în desen animat (1975),

Pe urmele fiarei” (1976),

„Nimeni în afară de tine” (1976),

Cînd ai alături un bărbat” (1977),

„Istoria unui galben” (1983).

Settlements of Moldova and Diaspora

Lebedenco

Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Read more