Section filter

Oistric Petru

Petru Oistric este actor de teatru și cinema. Artistul emerit s-a născut la 3 decembrie 1971, în satul Beştemac, raionul Leova. A absolvit Școală superioară de teatru "Boris Şciukin" din Moscova, specialitatea - Actor teatru şi film.

Își începe cariera artistică în 1993 la teatrul "E. Ionesco". Din anul 2005, Petru Oistric face parte din trupa Teatrului Național "M. Eminescu". În perioada 1999-2005 colaborează activ cu Teatro de Castalia din Italia.

A fost distins cu mai multe premii, începînd cu anul 1994, cînd i s-a acordat Premiul special al juriului "Gala Tînărului Actor"; 1997 - Premiul "Cel mai bun rol masculin plan II" pentru rolul lui Zemleanica din spectacolul "Revizorul"; 2003 - Premiul "Cel mai bun rol masculin" pentru rolul lui Lache din spectacolul "Mofturi parfumate", Festivalul "Nenea Iancu"; 2006 - Premiul "actorul stagiunii", UNITEM; 2007 - Premiul "Iurie Matei", secţiunea "Teatru. Film"; 2010 - "Cel mai bun ron secundar masculin", Iţic "Take, Ianke şi Cadîr"; 2011 - "Cel mai bun rol secundar masculin", Nae "Cîntec de leagăn pentru bunici".

Petru Oistric este actor desăvîrşit: acesta reuşeşte să impresioneze nu doar spectatorii, dar şi colegii de scenă.

Printre filmele în care a jucat se numără şi pelicula "Tenis cu moldovenii", realizată după best-sellerul cu același nume al scriitorului englez, Tony Hawks.

Petru Oistric colaborează activ cu posturile TV, producîndu-se în emisiuni de mare succes.

Settlements of Moldova and Diaspora

Bocani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1419 locuitori

Bocani este un sat şi comună din raionul Făleşti. Bocani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1419 oameni. Satul Bocani a fost menționat documentar în anul 1620.

Read more