Show news from...

eye 5167 Views

La Fălești vor fi construite 40 de apartamente sociale


La Făleşti vor fi construite 40 de apartamente sociale. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Comitetul de supraveghere al Unităţii de Implementare a Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II (UIP II).

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Vasile Bîtca, care este și președintele Comitetului de supraveghere al UIP II, în acest sens va fi reconstruit capital un imobil existent și vor fi ridicate mai multe etaje, creînd în total 40 de locuințe noi.

Iunona Lungu, directorul UIP II, a subliniat că beneficiarii vor fi selectați la nivel local de către o comisie, care va examina cererile depuse de solicitanți. „Comisia va verifica legalitatea actelor, va urmări întrunirea condițiilor de către solicitanți și va acorda punctaj conform criteriilor de selectare din Regulamentul din domeniu", a accentuat sursa citată.

Locuințele sociale în Republica Moldova sînt construite în cadrul unui proiect susținut financiar de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, care oferă țării noastre un împrumut de circa 20,4 mln de euro, pe un termen de pînă la 20 de ani. Pînă la sfîrșitul anului 2018, cînd va fi finalizată faza II a proiectului, urmează a fi construite circa 700 de locuințe sociale în opt raioane ale țării.

Sursa: moldpres.md

Settlements of Moldova and Diaspora

Pleşeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Read more