10 july 2015, 17:00 Modern fine art views 9998
Marfă în valoare de peste un milion de euro, făcută scrum în apropiere de Făleşti (Video)
10 july 2015, 17:00 Modern fine art views 9998

Marfă în valoare de peste un milion de euro, făcută scrum în apropiere de Făleşti (Video)

Doi membri ai unei grupări specializate în prepararea și comercializarea substanțelor narcotice, în valoare de un milion de euro, au fost reținuți în flagrant de poliție.

În decurs de jumătate de an, curent, angajații direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală, au documentat activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea substanțelor narcotice, preparate prin metoda hidroponică.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de către forțele de ordine, s-a stabilit că din grupare fac parte mai multe persoane, cu vîrsta cuprinsă între 23 și 46 de ani, domiciliați în raioanele Fălești și Glodeni, precum și cetățeni ai Federației Ruse. Aceștia, de mai mult timp importau semințele de cînepă din Olanda, cultivau și prelucrau plantele pe teritoriul Republicii Moldova, apoi substanțele narcotice urmau să fie transportate ilegal prin contrabandă în Federația Rusă.

Astfel, la 1 octombrie, curent, forțele de ordine au reținut în flagrant 2 membri ai acestei grupări, în privința cărora la moment au fost eliberate mandate de arest pe un termen de 30 de zile.

În urma perchezițiilor efectuate, pe un lan din apropierea raionului Fălești, au fost depistate 10 sere amenajate cu dispozitive de ventilare, hidrociclare în care se aflau aproximativ 8 000 de plante de canabis, cu o masă de circa 40 de tone, din care urmau să fie extrase aproximativ 400 kg de substanțe narcotice. Valoarea estimativă a drogurilor care urmau a fi comercializate în Federația Rusă este de aproximativ 3000 euro per kg, astfel valoarea substanțelor narcotice depistate este de peste un milion de euro.

La domiciliile suspecților au fost depistate manuale de literatură din care indivizii se informau și ulterior aplicau în practică metode speciale de creștere a plantelor de cînepă.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 al. 4 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de "Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare" se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigație, întru stabilirea altor membri ai grupării, implicați în circulația ilegală a substanțelor narcotice.

Source: provincial.md

Keywords:

marfa , droguri , euro

Comments

 (1)
  • #1 Jeka Reply Quote selected
    Это ж надо сжечь столько конопли. Простые, как карандаши. С ластиком вместо головы. Бесплатно людям праздник сделали.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1130 locuitori

Ecaterinovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ecaterinovca și Coştangalia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Ecaterinovca a fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.