Show news from...

eye 6747 Views

Marfă în valoare de peste un milion de euro, făcută scrum în apropiere de Făleşti (Video)


Doi membri ai unei grupări specializate în prepararea și comercializarea substanțelor narcotice, în valoare de un milion de euro, au fost reținuți în flagrant de poliție.

În decurs de jumătate de an, curent, angajații direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală, au documentat activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea substanțelor narcotice, preparate prin metoda hidroponică.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de către forțele de ordine, s-a stabilit că din grupare fac parte mai multe persoane, cu vîrsta cuprinsă între 23 și 46 de ani, domiciliați în raioanele Fălești și Glodeni, precum și cetățeni ai Federației Ruse. Aceștia, de mai mult timp importau semințele de cînepă din Olanda, cultivau și prelucrau plantele pe teritoriul Republicii Moldova, apoi substanțele narcotice urmau să fie transportate ilegal prin contrabandă în Federația Rusă.

Astfel, la 1 octombrie, curent, forțele de ordine au reținut în flagrant 2 membri ai acestei grupări, în privința cărora la moment au fost eliberate mandate de arest pe un termen de 30 de zile.

În urma perchezițiilor efectuate, pe un lan din apropierea raionului Fălești, au fost depistate 10 sere amenajate cu dispozitive de ventilare, hidrociclare în care se aflau aproximativ 8 000 de plante de canabis, cu o masă de circa 40 de tone, din care urmau să fie extrase aproximativ 400 kg de substanțe narcotice. Valoarea estimativă a drogurilor care urmau a fi comercializate în Federația Rusă este de aproximativ 3000 euro per kg, astfel valoarea substanțelor narcotice depistate este de peste un milion de euro.

La domiciliile suspecților au fost depistate manuale de literatură din care indivizii se informau și ulterior aplicau în practică metode speciale de creștere a plantelor de cînepă.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 217/1 al. 4 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de "Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare" se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigație, întru stabilirea altor membri ai grupării, implicați în circulația ilegală a substanțelor narcotice.

Keywords:

marfa , droguri , euro

Comments

 (1)
  • #1 Jeka
    Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/moldoveni.md/application/modules/mob/views/scripts/news/view.phtml on line 229
    Это ж надо сжечь столько конопли. Простые, как карандаши. С ластиком вместо головы. Бесплатно людям праздник сделали.

Settlements of Moldova and Diaspora

Lalova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populaţia:
1027 locuitori

Lalova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țipova, Lalova şi Nistreni. Amplasat pe malul drept al Nistrului satul Lalova este situat la o distanţă de 44 km de oraşul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni.Satul Lalova a fost atestat documentar în anul 1457.

Read more