16 october 2018, 16:45 views 11362
Cum arată parcul din satul Mileşti, Nisporeni, după amenajare (Foto)
16 october 2018, 16:45 views 11362

Cum arată parcul din satul Mileşti, Nisporeni, după amenajare (Foto)

În parcul din satul Mileşti, raionul Nisporeni, au fost finalizate lucrările de amenajare. O comisie specială a evaluat recent proiectul şi a apreciat că acesta a fost realizat conform normelor.

Lucrările de amenajare a parcului din Mileşti fac parte dintr-un amplu program de îmbunătăţire a infrastructurii în Regiunea Centru a ţării. Acesta este implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, din mijloacele Fondului Naţional de Dezvoltare Regională care a oferit circa 1,6 milioane de lei.

În parcul de la Mileşti au fost pavate aleile, cu o suprafaţă totală de trei mii de metri pătraţi, au fost schimbate băncile şi coşurile pentru gunoi.

Potrivit primarului Radu Vîrlan, „parcul din Mileşti are 150 de ani, este o atracție turistică importantă, fiind mîndria localității". "Ani de zile în acest parc nu s-a investit nimic, el era aproape de distrugere, de aceea proiectul respectiv a fost foarte binevenit", a menţionat primarul.

Parcul din Milești a fost fondat de către moșierul Constantin Cazimir, aici fiind plantate specii rare de pomi. Parcul face parte din Rezervația peisagistică "Cazimir-Milești" și constituie un monument al arhitecturii de peisaj, fiind protejat de stat.

Source: moldpres.md

Keywords:

parc , Milești

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1675
Populația:
979 locuitori

Rădeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rădeni, Drăguşeni și Zamcioji. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 979 de oameni. Satul Rădeni a fost menționat documentar în anul 1675.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.