01 october 2013, 09:25 Contests, exhibitions, projects views 10474
01 october 2013, 09:25 Contests, exhibitions, projects views 10474

Primele colinzi de Crăciun răsună tradiţional în biserici

Ani de-a rîndul, după Sfînta Liturghie , oficiată în biserica ortodoxă cu hramul "Acoperămîntul Maicii Domnului" din Donduşeni, credincioşii devin părtaşi ai unui adevărat concert de colinde de Crăciun. În această zi biserica îmbracă straie de sărbătoare, iar atmosfera deosebită adună zeci de creştini. Sfînta Liturghie a fost oficiată de către protoiereul Roman, parohul acestui locaş, în prezenţa a numeroşi credincioşi. Mulţi enoriaşi aduc la slujbă şi copiii, pentru a le altoi din pruncie dragostea faţă de Dumnezeu şi tradiţiile creştine.

Potrivit lor, anume Biserica serveşte drept punte de legătură nezdruncinată între trecutul istoric şi prezent. Nelipsit în această zi a fost şi Moş Crăciun. Bătrînul Sfătos a ascultat recitalurile copiilor şi i-a bucurat cu dulciuri. Împreună cu cei prezenţi la slujba praznicală, Moş Crăciun s-a delectat ascultînd colinzile în interpretarea corului bisericesc "Anghelos”. 

Keywords:

sarbatoare , localitati , religie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
156 locuitori

Gura-Oituz este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Sîngerei și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 156 de oameni. Satul Gura-Oituz a fost înființat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.