31 march 2012, 09:21 Contests, exhibitions, projects views 8612
31 march 2012, 09:21 Contests, exhibitions, projects views 8612

Şedinţa extraordinară a Consiliului raional Donduşeni

La Consiliul raional Donduşeni a avut loc o şedinţa extraordinară, care a pus în discuţie mai multe chestiuni printre care și cea cu privire la actul de vandalism la monumentul lui Vladimir Lenin, despre permiterea arborării drapelului Uniunii Europene şi drapelului istoric al Moldovei, declararea raionului Donduşeni zonă de susţinere a Bisericii ortodoxe din Moldova şi de neadmitere a propagării orientărilor sexuale netradiţionale.

În afară de consilierii raionali la şedinţă au luat parte primarii şi slujitorii bisericilor din localităţile raionului.

Pe prima chestiune de pe ordinea de zi informaţie privitor la profanarea monumentului a prezentat Ilie Svîrnei, comisarul Comisariatului raional de poliţie Donduşeni, locotenent colonel de poliţie. Actul de vandalism a fost aspru condamnat, iar comisarului poliţiei raionale i s-a propus ca la următoarea şedinţă să raporteze despre rezultatele investigaţiei monumentului profanat.

Privitor la permitera arborării drapelului Uniunii Europene şi drapelului istoric al Moldovei, consilierii au luat în unanimitate decizia despre permiterea  arborării drapelelor nominalizate de rînd cu cel al ţării.

Discutînd  a treia chestiune, consilierii, de asememena, au fost unanimi în luarea deciziei de a nu admite propagarea orientărilor sexuale netradiţionale pe teritoriul raionului Donduşeni şi a o expedia Parlamentului RM.

La finele şedinţei în piaţa oraşului a avut loc un miting al locuitorilor raionului Donduşeni de condamnare a actului de vandalism al monumentului lui Vladimir Lenin. La miting au luat cuvîntul Anastasie Pavlov, preşedintele raionului, Simion Rotaru, primarul oraşului, Tatiana Botnariuc, deputat în Parlamentul RM etc. care au condamnat vehement actul de vandalism. La miting s-a făcut o propunere de a colecta mijloace pentru restabilirea monumentului lui Vladimir Lenin.

Sursa: tvtvd.3dn.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
345 locuitori

Slobozia Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Slobozia Nouă a fost înființat în anul 1933.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.