08 april 2018, 13:00 Styles of Moldovan dance views 11360
A fost inaugurat drumul de ocolire a orașului Ungheni
08 april 2018, 13:00 Styles of Moldovan dance views 11360

A fost inaugurat drumul de ocolire a orașului Ungheni

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la inaugurarea drumului de ocolire a orașului Ungheni. Circa 36 de mii de locuitori din regiune vor beneficia de un drum construit din bani europeni, cu o lungime de 7,71 km, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, premierul a mulțumit partenerilor europeni pentru asistența oferită. „Lucrările la acest drum de ocolire au durat mult. La fel este și drumul nostru spre Uniunea Europeană: lung, complicat, sinuos. Însă noi am ales acest drum, așa cum este el, poate nu este cel mai ușor, dar pentru noi este singurul drum. Noi nu avem un drum de ocolire, noi mergem clar și ferm pe acest drum spre UE", a precizat Pavel Filip.

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că noul drum va conecta și mai mult Republica Moldova cu Uniunea Europeană. „Noua șosea de centură va îmbunătăți conexiunea cu frontiera Uniunii Europene, reducând distanța cu 11 km. Va consolida legătura între cetățenii Republicii Moldova și cei ai UE, va facilita comerțul și businessul", a menționat oficialul.

Construcția șoselei de centură a orașului Ungheni a costat peste 10,7 milioane de euro, dintre care 8,6 milioane de euro sunt grant din partea UE, iar circa 40 milioane de lei (2 milioane de euro) sunt din Fondul Rutier.

Premierul Pavel Filip a reiterat că infrastructura este una dintre cele trei priorități majore aprobate anul acesta prin hotărâre de Guvern. „Prin investiții în infrastructură, construim o țară modernă, o țară europeană. Odată cu reformele pe care le-am lansat recent, eu sunt sigur că noi vom avea suficientă capacitate financiară ca să avem infrastructura necesară, nu doar pentru cetățeni, dar și pentru investitori, oameni de afaceri", a mai spus acesta.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

drum , Ungheni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1519
Populația:
650 locuitori

Luceşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Luceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 650 de oameni. Satul Lucești a fost menționat documentar în anul 1519.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.