19 september 2021, 11:00 views 2715
Alegeri în Adunarea Populară a Găgăuziei
19 september 2021, 11:00 views 2715

Alegeri în Adunarea Populară a Găgăuziei

Duminică, 19 septembrie, în Găgăuzia au loc alegerile ordinare în Adunarea Populară a Găgăuziei, care este autoritatea reprezentativă și legislativă a Unității Teritoriale Autonome cu statut special, parte componentă a Republicii Moldova.

Procesul de votare a fost început la ora 07:00 și se va încheia la 21:00, transmite agora.md.

La urnele de vot sînt așteptate 114.210 persoane, rezidenți ai UTA Găgăuzia, iar pentru validarea alegerilor, în fiecare dintre cele 35 de circumscripții, este necesară participarea la vot a cel puțin 1/3 din alegători.

122 de candidați au fost înregistrați pentru scrutinul din 19 septembrie, dintre care 99 sînt independenți, 21 desemnați de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) și doi au fost desemnați de Partidul Acasă Construim Europa (PACE). Datele CEC al Găgăuziei, mai arată că în acest scrutin, se înregistrează cel mai redus număr de candidați înregistrați pentru aceste alegeri.

Deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei poate fi ales orice cetățean al Republicii Moldova cu drepturi electorale care a împlinit vîrsta de 21 de ani și la momentul efectuării alegerilor locuiește pe teritoriul circumscripției electorale pe care o va reprezenta.

Source: noi.md

Keywords:

Găgăuzia , alegeri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1530
Populația:
1379 locuitori

Piatra este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Jeloboc și Piatra. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 59 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1379 de oameni. Satul Piatra a fost menționat documentar în anul 1530.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.