06 april 2019, 16:05 views 15508
Apa din fîntînile din Comrat este periculoasă
06 april 2019, 16:05 views 15508

Apa din fîntînile din Comrat este periculoasă

În orașul Comrat, calitatea apei din fîntîni nu corespunde normelor sanitare. Consumul acestei ape poate dăuna sănătății.

Această apă poate provoca o serie de boli, datorită faptului că conține nitrați și alte substanțe dăunătoare.

95% din probele de apă din fîntîni examinate nu corespund cerințelor normelor sanitare. Aceste date au fost prezentate în programul de revitalizare al municipiului Comrat pentru anii 2019-2021.

Principala problemă este conținutul ridicat de nitrați, iar a doua problemă este conținutul ridicat de săruri (reziduu uscat).

În vederea combaterii poluării apei, primăria mun. Comrat a elaborat un plan de acțiune pentru următorii 2 ani, care include: monitorizarea serviciilor de salubritate și luarea măsurilor de îmbunătățire a metodei de prezentare; aplicarea și respectarea standardelor internaționale de protejare a mediului înconjurător și de gestionare a deșeurilor; crearea punctelor pentru colectarea preliminară, transportarea, prelucrarea și depozitarea deșeurilor menajere și a altor tipuri de deșeuri.

Source: nokta.md

Keywords:

Comrat , fîntînă

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
3017 locuitori

Izbişte este un sat şi comună din raionul Criuleni. Izbişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3017 oameni. Izbiște a fost menționat documentar în anul 1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.