13 march 2019, 11:15 views 11533
O nouă centură va fi reabilitată la Comrat
13 march 2019, 11:15 views 11533

O nouă centură va fi reabilitată la Comrat

Lucrările de reabilitare a drumului de ocolire a oraşului Comrat vor începe în această lună.

Conform companiei din Turcia, responsabilă de reconstrucţie, pe o porţiune de 18 kilometri vor fi efectuate lucrări de terasament, se va construi sistem modern de drenaj şi se vor ridica şase poduri. De asemenea, în premieră, centura oraşului Comrat va fi iluminată.

Vestea i-a bucurat, în primul rînd, pe şoferii de camioane.

În cadrul proiectului, finanţat de Banca Europeană de Investiţii, vor fi reabilitaţi şi 19 kilometri de drum, care leagă satul Porumbrei de oraşul Cimişlia.

Care va fi planul de activitate al companiei din Turcia s-a interesat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a mers la Comrat, acolo unde firma îşi are sediul.

Vicepreşedintele companiei din Turcia a precizat că lucrările de reabilitare a drumurilor vor fi încheiate în cel mult trei ani.

Costurile lucrărilor de reconstrucţie sînt estimate la aproximativ 60 de milioane de euro. 95 la sută dintre muncitorii care vor fi implicaţi în proiect vor fi moldoveni.

Source: publika.md

Keywords:

Comrat , drum

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
22 locuitori

Lelina este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 22 de oameni. Satul Lelina a fost întemeiat în anul 1815.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.