19 january 2018, 16:46 views 17306
Rute de autobuz suplimentare, între Puhoi și Chișinău
19 january 2018, 16:46 views 17306

Rute de autobuz suplimentare, între Puhoi și Chișinău

În viitorul apropiat se planifică introducerea unor rute de autobuz suplimentare între satul Puhoi, Raionul Ialoveni, și Chișinău.

Acest subiect a fost discutat la întîlnirea dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, primarul satului Puhoi, Petru Frunze, și locuitorii satului, precum și secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucătaru. Părțile au discutat problema transportului în legătură cu numărul insuficient de rute de autobuze pentru a asigura o comunicare normală între satul Puhoi și capitala Moldovei.

„Pînă miercuri să veniți cu o analiză a situației existente și propuneri pentru soluționarea acesteia – conform legii și în interesul cetățenilor. Trebuie să fim corecți, transparenți și să acționăm cu încredere reciprocă", a afirmat Chiril Gaburici.

În cadrul întrevederii, primarul satului, Petru Frunze a expus problema creată în localitatea Puhoi privind insuficiența numărului de curse între localitatea Puhoi și mun. Chișinău. În vederea soluționării situației create, administrația publică locală a achiziționat 2 autocare, inclusiv din mijloacele financiare ale locuitorilor satului Puhoi. Astfel, în prezent, primarul a solicitat deschiderea unor curse suplimentare în vederea antrenării autocarelor achiziționate pentru deservirea curselor.

În contextul discuțiilor purtate, Chiril Gaburici a dispus ca, pînă la 24 ianuarie curent, secretarul de stat și reprezentanții Agenție Naționale Transport Auto (ANTA) să urgenteze examinarea situației și să identifice soluțiile pentru suplinirea curselor pe segmentul Chișinău-Puhoi.

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că susține soluționarea transparentă a problemei create, respectînd legea și interesul cetățeanului.

Source: noi.md

Keywords:

rută , autobuz , Ialoveni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.