09 february 2022, 15:00 Music from the movies views 1963
Vlah și Sandu, față-n față în Găgăuzia
Photo: GettyImages
09 february 2022, 15:00 Music from the movies views 1963

Vlah și Sandu, față-n față în Găgăuzia

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a venit pe neprins de veste la întrevederea președintei țării, Maia Sandu, cu președintele Adunării Populare din regiune, Dmitrii Constantinov, reproșîndu-i șefei statului faptul că Serviciul de protocol nu a invitat-o și pe ea la discuții și nici nu are planificată vreo discuție.

„Sper că vom avea o întrevedere foarte reușită. Îmi pare rău că serviciul de protocol nu a prevăzut, probabil special, o participare și din partea mea”, i-a spus Vlah lui Sandu, la intrarea în sediul clădirii Adunării Populare a Găgăuziei.

Drept replică, Maia Sandu a spus că „din cîte știe, colegii ei au întrebat-o referitor la participarea Irinei Vlah la întrevedere”, după care, bașkanul a precizat că „din păcate acest lucru nu s-a întîmplat”.

Ulterior, Maia Sandu și Dmitrii Constantinov au intrat în sediul Adunării Populare, iar presei i s-a permis doar accesul pentru filmări protocolare și atît.

În final, la întîlnirea Maiei Sandu, cu aleșii din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei a participat și Irina Vlah.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
3640 locuitori

Butor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Butor și India. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Butor alcătuia 3640 de oameni în anul 2000. Satul Butor a fost menționat documentar în anul 1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.