07 july 2022, 10:30 Music from the movies views 1338
În Găgăuzia a fost deschis un nou traseu pentru turiști
07 july 2022, 10:30 Music from the movies views 1338

În Găgăuzia a fost deschis un nou traseu pentru turiști

În ultima perioadă, sudul Moldovei ademenește tot mai muți turiști cu atracțiile sale - vinuri, bucătărie exotică, cultură specială și natură unică. Renumitul călător moldovean Vova Karmanov, autorul proiectului FărăZAGRAN, a vizitat Găgăuzia pentru a vedea următorul traseu turistic deschis de asociația ANTRIM.

Există doar 4 astfel de rute în sudul țării, iar cel de astăzi este de la Comrat la Ceadîr-Lunga și trece prin locuri foarte minunate.

"De data aceasta, înțelegînd că fără un pahar de vin nu voi primi o bicicletă în Găgăuzia, îmi voi începe traseul de la o vinărie din secolul 19 și fără navigator voi urma indicatoarele și stîlpii de marcare, la unul dintre care voi pune o comoară. În muzeu voi afla prin ce se deosebesc găgăuzii de bulgari și voi descoperi un vechi joc găgăuz. Apoi, la fabrica de brînzeturi, voi gusta parmezanul moldovenesc, voi găsi cel mai lung desen din Găgăuzia și voi sădi un bostan de o formă foarte ciudată. La sfîrșit, voi ajunge la principalul festival al anului din Găgăuzia și la curse adevărate de cai, unde voi încerca să cîștig un premiu și să călăresc cel mai rapid cal-campion", spune Karmanov.

 

 

 

 

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
2302 locuitori

Nimoreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Nimoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2302 oameni. Satul Nimoreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.