18 april 2022, 11:15 Music from the movies views 1645
În Găgăuzia a avut loc un marș auto de proporții
Photo: facebook.com/profile.php?id=100006694997722
18 april 2022, 11:15 Music from the movies views 1645

În Găgăuzia a avut loc un marș auto de proporții

Un marș auto cu participarea a circa 100 de mașini a fost reacția unui număr mare de cetățeni la eforturile Partidului Acțiune și Solidaritate de a interzice prin lege folosirea Panglicii Sf. Gheorghe pe teritoriul Republicii Moldova.

Deputați ai Parlamentului Moldovei, deputați ai Adunării Populare a Găgăuziei, activiști civici și oameni de bună credință, adevărați patrioți ai țării lor, au mers cu zeci de mașini prin capitala autonomiei către o stelă memorială de la marginea raionului Comrat, relatează moldovenii.md.

Pe mașini au fost fixate steaguri de stat ale Moldovei și Rusiei, steagul autonomiei găgăuze, o copie a Steagului Victoriei și un steag în culoarea panglicii Sf. Gheorghe, scrie Gagauznewsmd.

„Să înțeleagă majoritatea parlamentară și doamna Președinte, grație acestui marș auto, care a fost doar începutul unei serii de acțiuni în masă, că trebuie să țină seama de părerea poporului!”, a subliniat deputatul din partea PSRM Alexandru Suhodolski care a participat la acțiune.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
341 locuitori

Cureşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Şolcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 341 de oameni. Satul Cureşniţa Nouă a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.