15 october 2012, 10:55 Sheet music and musical training manuals views 12068
15 october 2012, 10:55 Sheet music and musical training manuals views 12068

Oraşul Briceni a împlinit 450 de ani de la fondare

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a participat ieri la festivităţile prilejuite de aniversarea a 450-a de la fondarea oraşului Briceni, tot ieri fiind sărbătorit şi Hramul acestei localităţi, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului.

În cadrul festivităţilor, Preşedintele Parlamentului Marian Lupu i-a felicitat pe locuitorii oraşului Briceni cu ocazia sărbătorii şi a menţionat că această localitate, prin munca şi activităţile cotidiene ale citadinilor, înregistrează frumoase progrese în dezvoltare. De asemenea, Preşedintele Parlamentului a specificat că oraşul Briceni este o localitate în care convieţuiesc armonios reprezentanţi ai diferitor etnii, care, umăr la umăr, contribuie la consolidarea statalităţii Republicii Moldova, a societăţii noastre şi la formarea naţiunii civice moldoveneşti.

Pe finalul alocuţiunii, şeful Legislativului a apreciat fenomenul creşterii natalităţii în Briceni, urmare a îmbunătăţirii condiţiilor de trai, şi a relevat că va contribui la amenajarea unui teren de joacă pentru copii, care să fie amplasat în zona centrală a oraşului.

Keywords:

localitati , sarbatoare , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.