15 january 2018, 16:15 Sheet music and musical training manuals views 15990
Balul Vienez a ajuns la cea de-a treia ediţie la Briceni
15 january 2018, 16:15 Sheet music and musical training manuals views 15990

Balul Vienez a ajuns la cea de-a treia ediţie la Briceni

Valsul și buna dispoziție au făcut pereche la ce-a de-a III-a ediție a Balului Vienez, desfășurat în raionul Briceni. După patru luni de antrenamente, mai mulți tineri au prezentat un adevărat spectacol de dans. În calitate de spectatori au fost părinții, dar și prietenii lor.

Tinerii au muncit mult pentru a învăța paşii de dans.

"Avem trei dansuri. Începem cu cel polonez, dansul de deschidere, după care valsul și menuetul vienez. Am avut o pregătire care a durat patru luni"

"Am așteptat mult aceste clipe. Emoţiile mă copleşesc. Sunt foarte entuziasmată."

"Ei au avut și lecții de etichetă, astfel încât totul să se desfăşoară conform regulilor balului vienez: începând de la costume și coafuri, până la ţinuta dansatorilor", a spus Sabina Gonciovscaia, Coregaf și oganizator al evenimentului.

Programul evenimentului a fost condimentat cu melodii clasice. Spectacolul i-a bucurat pe oamenii adunaţi în sală.

"Am venit ca și bunică, să-mi văd nepoțica mea. Ea are 17 ani și este debutantă la acest bal"

"Totul este organizat cu o deosebită atenție. Copiii sunt interesaţi de ceea ce fac, iar asta înseamnă că ţara are viitor."

Conducerea raionului susține că acest eveniment a devenit o tradiție pentru oraşul Briceni.

"Acum trei an, ideea de a organiza un astfel de eveniment a venit de la niște intuziaști. Sunt foarte mulțumit că noi am susținut iniţiativa și am organizat acest eveniment inedit", a declarat Mihail Gnatiuc, Președintele raionului Briceni.

Pe lângă cei 32 de tineri debutanţi, la eveniment au participat și discipolii Colegiului Național de Coregrafie din Chișinău.

Source: www.publika.md

Keywords:

Briceni , bal

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
259 locuitori

Andreevca este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 259 de oameni. Satul Andreevca a fost menționat documentar în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.