02 may 2013, 15:01 views 9891
02 may 2013, 15:01 views 9891

O expoziţie de arme istorice suedeze a fost inaugurată la Bender

O expoziţie a Muzeului de arme din Regatul Suediei a fost lansată, sîmbătă, în incinta Complexului memorial-istoric “Cetatea Bender”. Evenimentul, la care a fost prezentă şi Ingrid Tersman, Ambasadorul Suediei în R. Moldova, este prilejuit de aniversarea a 300-a de la prezenţa armatei suedeze la Bender,  transmite MOLDPRES, cu trimitere la surse electronice.

Expoziţia este un rezultat al colaborării Complexului memorial-istoric din Bender, Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie din Moldova şi savanţilor suedezi.

Potrivit ambasadoarei Ingrid Tersman, expoziţia este un început de proiect ştiinţific de cercetări, dedicat prezenţei Regelui Carol al XII-lea al Suediei pe malurile Nistrului, la care vor participa istorici din Transnistria, Moldova, Suedia, Turcia şi Ucraina. “Consider că acest proiect se va solda cu noi rezultate interesante”, a menţionat oficialul suedez, care a adăugat că “ceea ce vedem azi în Suedia este o moştenire şi a ideilor politice ale lui Carol al XII-lea, asupra cărora a cugetat, aflîndu-se la Bender”.

Printre exponatele prezentate în Cetatea Bender pot fi urmărite compoziţii şi reproducţii, precum şi mostre de arme suedeze. Expoziţia va fi deschisă pentru vizitatori timp de cinci săptămîni, notează MOLDPRES.

Keywords:

localitati , expoziție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
852 locuitori

Ţărăncuţa este un sat din cadrul comunei Chioselia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 852 de oameni. Satul Ţărăncuţa a fost înființat în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.