19 october 2012, 12:45 views 14534
19 october 2012, 12:45 views 14534

Delegația Republicii Moldova a raportat despre înrăutățirea situației în Bender

La Bender în ultimul timp se atestă o tendință clară de deteriorare a situației, a declarat delegația Moldovei la Comisia Unificată de Control (CUC), relatează vesti.md.

Se relatează că o serie de funcționari din regiunea transnistreană cheamă locuitorii din Bender la nesupunere grupului de anchetă comună (OOSG). Aceasta creează o situație tensionată în legătură cu investigarea oricărui incident.

"Potrivit informațiilor disponibile, la procesul de tensionare artificială a situației din zonă partea transnistreană a conectat administrația locală, care și-a anunțat intenția de a bloca prin orice mijloace activitatea organelor de drept ale R. Moldova situate în Bender. Se presupune pregătirea acțiunulor de  expulzare a comisariatului de poliție din oraș și a penitenciarelor nr. 8 și 12. Agenților economici și managerilor organizațiilor bugetare din cartierul "Nord", li s-a cerut anularea tuturor contractelor cu agenții din Moldova, inclusiv cu poliția ", - a relatat delegația.

Partea moldovenească este convinsă că, în acest fel, situația ar putea scăpa de sub control, și se adresează către delegația Federației Ruse, Ucrainei și reprezentanții Misiunii OSCE în CUC "să invite și să încurajeze eforturile comune menite să prevină escaladarea situației și faptul eventualei sale ieșiri de sub controlul comun al forțelor pacificatoare".

Keywords:

localitati , Moldova , politica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
266 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de oraşul Teleneşti şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.