07 may 2012, 15:05 views 11985
07 may 2012, 15:05 views 11985

Continuă reconstrucţia cetăţii Bender

Cetatea Bender, în viitor, ar trebui să fie una dintre principalele atracții turistice din Transnistria.

Potrivit relatării agenției "Novii reghion", o asemenea opinie a expus liderul transnistrean, Evgheni Şevciuk. Potrivit lui, este necesar să se continue reconstrucţia cetăţii care trebui să devină accesibilă pentru toți doritorii de a o vizita.

Enoriaşii vor putea să viziteze biserica Alexandr Nevski, care se află pe teritoriul unităţii militare, nu doar la sfîrşit de săptămînă, dar și în timpul săptămînii.

Reconstrucţie cetăţii a început în 2008. După finalizarea reconstrucţiei cetatea va recăpăta aspectul său istoric inițial.

Cetatea Bender este un monument de arhitectură din secolul al XVI-lea,  situată pe malul drept al rîului Nistru, în oraşul Bender.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
242 locuitori

Cobîlea este stație de cale ferată în cadrul comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Stația de cale ferată este situată în valea rîului Ciorna, la o distanță de 16 km de oraşul Şoldăneşti şi la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia stației de cale ferată constituia 242 de oameni. Stația de cale ferată Cobîlea a apărut în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.