09 january 2018, 12:00 views 12140
Din 1 septembrie posesorii de mașini din stînga Nistrului vor putea ieși din țară
09 january 2018, 12:00 views 12140

Din 1 septembrie posesorii de mașini din stînga Nistrului vor putea ieși din țară

Posesorii de autovehicule din regiunea transnistreană care au primit plăcuțe neutre vor fi admiși în traficul internațional începînd cu 1 septembrie 2018, notează Noi.md.

Potrivit unui proiect de lege adoptat recent de executiv, mijloacele de transport, inclusiv remorcile, motocicletele şi bicicletele cu motor auxiliar, pot obține plăci cu număr de înmatriculare neutru, pentru circulația în trafic internațional. Acestea vor fi eliberate de subdiviziunile Agenţiei Servicii Publice, la oficiile deschise în orașele Bender și Rîbnița, fără achitarea drepturilor de import şi fără prezentarea obligatorie a actelor vamale.

Vor putea fi înmatriculate mijloacele de transport aflate în proprietate pînă la data de 24 aprilie 2018 și care sînt, în prezent, înmatriculate în unităţile administrativ - teritoriale din stînga Nistrului sau municipiul Bender. Proprietarii vor prezenta documente confirmative care atestă domiciliul persoanei şi a dreptului de proprietate, însoţite de o declaraţie scrisă pe propria răspundere a solicitantului cu privire la veridicitatea informaţiilor.

Modificările legislative mai prevăd că mijloacele de transport înregistrate, în baza acestor prevederi, pot fi înstrăinate către persoanele cu domiciliu în localităţile din stînga Nistrului sau mun. Bender sau persoanelor juridice care desfăşoară activitate de întreprinzător în unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului şi municipiul Bender fără achitarea drepturilor de import.

În cazul în care mijloacele de transport sînt înstrăinate persoanelor cu domiciliu în localitățile din dreapta Nistrului, înregistrarea noului proprietar se va efectua cu condiţia că mijlocul de transport nu este prohibit de a fi introdus pe teritoriul Republicii Moldova şi cu achitarea drepturilor de import.

Decizia privind participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană a fost semnată la 24 aprilie 2018 de către reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1730
Populația:
792 locuitori

Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.