19 january 2016, 12:23 views 8645
La Bender au fost aduse icoana făcătoare de minuni și moaștele Sfintei Matrona
19 january 2016, 12:23 views 8645

La Bender au fost aduse icoana făcătoare de minuni și moaștele Sfintei Matrona

Obiectele sfinte au fost aduse la o mănăstire din Bender cu binecuvîntarea Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a comunicat pentru Sputnik Moldova un reprezentant al Mănăstirii (de călugărițe) „Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Petropavlovsk.

În aceasta mănăstire, pentru a doua oară, au fost expuse icoana făcătoare de minuni și moaștele uneia dintre cele mai venerate sfinte din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse – Fericita Matrona de la Moscova.

Împreună cu moaștele ei, au fost aduse și o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, moaștele Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie din Solun și alte sfințenii ortodoxe: icoana Sfîntului Ioan de Kronstadt și un epitrahil (accesoriu din veșmintele liturgice ale preotului – n.red.), aduse de la Sankt Petersburg, și o cruce cu o părticică din Sfînta și de viață făcătoarea Cruce a Domnului, din Ierusalim.

„Am observat mai multe cazuri de vindecare. Odată, o femeie a venit în cîrje, s-a atins de moaștele Sfintei Matrona și a plecat fără cîrje", a relatat pentru Sputnik călugăriță Nectaria, în numele stareței Elisabeta.

Sfințeniile se vor afla în Mănăstirea „Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din Bender pînă la 30 ianuarie.

Source: www.noi.md

Keywords:

icoana , moaşte , Bender

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
518 locuitori

Şalvirii Vechi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iliciovca, Șalvirii Vechi și Ceapaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 197 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 518 oameni. Satul Şalvirii Vechi a fost menționat documentar în anul 1793.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.