09 december 2014, 12:14 views 12898
La Muzeul Cetăţii Bender s-a deschis un tir pentru tragere cu arcul și arbaleta
Photo: infotag.md
09 december 2014, 12:14 views 12898

La Muzeul Cetăţii Bender s-a deschis un tir pentru tragere cu arcul și arbaleta

Deschiderea tirului pneumatic cu arcul-arbaletă a avut loc recent la Muzeul Cetății Bender. Pentru acest eveniment important a fost organizată o competiţie la care au participat 30 de trăgători. Ei au tras cu arbaleta de tip pușcă Man ​​Kun (arme cu greutate 20 kg, utilizată în mod tradițional în Europa) și pușca pneumatică "Baikal" 4.5mm. Tirul a devenit încă una dintre atracțiile muzeului. Anterior, în cadrul muzeului au fost deschise expoziția "Camera de tortură", Sala istoriei cetăţii şi un turn de veghe.

În Cetatea Bender se organizează regulat excursii pentru oaspeţii veniţi din Suedia, Germania și Turcia. Cetatea, care a marcat începutul fondării orașului, numără mai mult de 650 de ani.

Source: www.infotag.md

Keywords:

muzeu , cetate , Bender

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1507
Populația:
396 locuitori

Larga Veche este un sat din cadrul comunei Larga Nouă, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 396 de oameni. Satul Larga Veche a fost menționat documentar în anul 1507.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.