O profesoară din raionul Florești a obținut gratuit casă de locuit de la stat

O profesoară din raionul Florești a obținut gratuit casă de locuit de la stat

Natalia Anuţa, profesoară de limba și literatura română din satul Băhrinești, raionul Florești a obținut gratuit casă de locuit de la stat.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, i-a înmînat astăzi actele de proprietate, în cadrul unei întrevederi la minister, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MDRC.

„Legislația ţării noastre prevede asigurarea cu locuinţe a tinerilor specialişti, conform Legii locuinţelor, adoptată în acest an şi Legii cu privire la tineret, intrată în vigoare din anul 1999. Locuinţele sînt oferite gratuit specialiştilor și au fost procurate de autorităţile publice centrale de la localnicii din sat, care şi-au scos casele la vînzare. Costul acestora a variat între 90 de mii şi 100 de mii de ei. Banii au fost oferiţi din bugetul statului. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a procurat 25 de case care au fost acordate tinerilor specialiști în diferite raioane ale ţării", a subliniat Vasile Bîtca.

De asemenea, ministrul a menționat obiectivele MDRC de a susţine tinerii prin oferirea de locuinţe în cadrul realizării proiectului de construcţie a locuinţelor sociale, unde din totalul de apartamente construite 50 la sută sînt distribuite tinerilor specialişti.

"În anul 2009 după finalizarea studiilor superioare, la îndemnul profesoarei de limbă română, am acceptat să profesez în mediul rural. Faptul că ne-a fost oferită o locuință ne-a dat curajul să rămînem cu familia în sat. Iar acum, după 7 ani am devenit proprietar cu acte în regulă", a afirmat Natalia Anuţa.

Conform unei Hotărîri aprobate de Guvern în anul 2008, MDRC a procurat pînă în prezent 25 de case care au fost acordate tinerilor specialiști în 13 raioane ale țării.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

profesor , casa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1010 locuitori

Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.