02 july 2012, 14:00 views 5913
02 july 2012, 14:00 views 5913

Zăpada a pus stăpînire pe nordul ţării

Zăpada a pus stăpînire pe nordul ţării. Codul galben de viscol şi ninsoare emis de meteorologi este perfect valabil în raioanele de nord unde de vineri noaptea ninge fără întrerupere. Şoferii care au ieşit astăzi din casă au avut de înfruntat stratul de zăpadă depus peste noapte. Unii au fost nevoiţi să facă diferite manevre că să se descurce. Atît şoferii de microbuze de pe rutele interurbane, cît şi cetăţenii s-au plîns că au ajuns cu greu din cauza că dis-de-dimineaţă drumurile nu erau curăţate, în timp ce stratul de zăpadă a depăşit jumătate de metru şi de teama accidentelor au mers cu 40 de km la oră.

Autorităţile Publice Locale spun că deocamdată s-a intervenit pe traseele principale, dar cu greu fac faţă situaţiei create din lipsă de echipament.

Chiar şi cei de la Substaţiunea Asistenţă Medicală Urgentă Nord au întîmpinat dificultăţi la trafic la deplasarea de urgenţă în teritoriu.

Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă şi să nu parcheze neregulamentar, pentru a nu complica lucrările de curăţare. Meteorologii spun că marţi precipitaţiile vor scădea în intensitate, dar temperaturile siberiene vor reveni.

 

 

Sursa:  canalregional.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.