10 march 2014, 10:52 views 15696
Tîrgul de alimente sănătoase „BioFest” și o cursă de ciclism se vor desfăşura la Edineţ
Photo: moldtelecom.md
10 march 2014, 10:52 views 15696

Tîrgul de alimente sănătoase „BioFest” și o cursă de ciclism se vor desfăşura la Edineţ

În Oraşul Edineţ se va desfăşura duminică, 5 octombrie curent, o cursă de ciclism şi tîrgul de alimente sănătoase „BioFest". Acţiunile sînt organizate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) pentru promovarea unui mod de viaţă activ şi sănătos, informează MOLDPRES.

Inaugurarea oficială a acţiunilor va avea loc la ora 10.00, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, CNAM şi ai administraţiei publice locale. Participanţii la cursa de ciclism vor porni din centrul oraşului Edineţ, se vor deplasa pînă la Mănăstirea Zăbriceni şi retur, pe un traseu de 17 kilometri.

Potrivit unui comunicat de presă al CNAM, pe parcursul zilei va fi desfăşurat tîrgul de alimente sănătoase. Cetăţenii vor putea beneficia de consultaţii medicale gratuite la corturi special amenajate. De asemenea, va fi organizat şi un flashmob, în cadrul căruia vor fi distribuite pliante cu sfaturi practice pentru îngrijirea sănătăţii.

Între orele 10.50 şi 16.00, vor avea loc competiţii sportive. Activităţile vor fi însoţite de un program artistic cu participarea mai multor interpreţi autohtoni.

Cursa de ciclism şi tîrgul de alimente sănătoase „BioFest" fac parte din campania de promovare a unui mod de viaţă sănătos „Spune DA pentru sănătatea ta", care este desfăşurată în perioada septembrie 2014 - ianuarie 2015 de Compania Naţională de Asigurări în Medicină.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1645 locuitori

Chipeşca este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Chipeşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 25 km de orașul Şoldăneşti și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1645 de oameni. Menționat documentar în 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.